Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. rugsėjo 4 d., sekmadienis

Vyriškos pupos

Vaikščiojome su vyru po turgų. Tikriausiai, turiu pasakyti, kad nemėgstu aš tų pupų. Vyras pamatė dideles, žalias, su visomis ankštimis pupas ir pradėjo gundyti, paruošti pupų vakarienę: bus smagu žiūrėti krepšinį, gliaudyti ankštis ir skaniai valgyti pupas...Negi velsiesi į ginčus, sutikau, bet su sąlyga, kad jis jas ir išvirs.
Ingredientai:
0,5 kg pupų su visomis ankštimis
1 šaukštas druskos
Vandeniui užvirus vyras sudėjo nuplautas pupas į puodą, subėrė druską ir paliko virti apie 1,5 valandos. Paragavęs, paliko pavirti dar pusvalandžiui. Nemėgstu aš tų pupų, bet suvalgiusi vieną - sutikau, kad tai labai šaunus, ypatingai lengvas pagaminti, vyriškas patieklas. Vakare atėjo kaimynai į svečius, pirmiausia, kas dingo nuo stalo, o gi, PUPOS!

10 komentarų:

  1. Dar papildysiu Odeta, kad tai labai maistingas, sveikas ir nekoloringas uzkandis :) Mano vyras aplamai liko suzavetas siuo patiekalu... Bandysiu turgelyje surasti ir as tokiu pupu :)) patinka man tokie patiekalai : pastangu nedaug, sugadinti sudetinga, o rezultatas visus dziugina :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai dėkui už tokį nuostabų komentarą. Vyras daug "medalių" prisikabino, papasakojo kaip reikia gaminti maistą:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tokios pupos tikras gėris, aš jas irgi labai mėgstu, jos skaniausios rugpjūčio pirmoje pusėje, kai dar pačios pupos minkštokos, tokios kreminio skonio, vėliau, būna kietesnės, bet irgi labai skanios :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vyras siunčia nuostabų ačiū jo kulinariniam šedevrui...

    AtsakytiPanaikinti
  5. noriuuuu vaikysteje mama virdavo, dabar nelietuvoj gyvenu tai nera :(

    AtsakytiPanaikinti
  6. iš pupų ką tik pasigaminau skanios košės (kažkaip keistai ji vadinama humusu...): pupas išgliaudyti, sudėti į puodą, ir virti apie valandą, į tą patį puodą praėjus geram pusvalandžiui dėti dvi tris morkas ir nedaug kopūsto - gal rieškutę. likus iki virimo pabaigos apie 20 min., įberti druskos. Atskirai pakepti du nemažus svogūnus smulkiai pjaustytus, ir didoką galvutę česnako, sutrinto žinoma. Nusunkti pupas, kopūstus ir morkas, suberti į virtuvinį kombainą, sudėti svogūnus su česnakais, supilti daržovių sultinio (galima ir to, kur virė pupos). Sumaišyti sutrinti.
    Labai skanu su tortiljų traškučiais ar su lavašu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, Psaka, ne veltui... kaip gaila, kad ne vakr šį laiškelį parašei...vyras kaip tik vėl virė draugams pupas. Bet sekantį kartą, tai jau tikrai aš pagaminsiu pagal Tvao receptuką, labai išsisaugau ir labai gaminsiu, nes skamba NEREALIAI:)))))))))))))))

      Panaikinti
  7. Noreciau kada pabandyti.. o kokia zaliu pupu kaina turguje? as ju net niekada nepastebejau turguje

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Eva pirkau jas turguje, už kg gal 4Lt mokėjau. Jas reikia ilgai virti ir jos tikrai labai skanios. Būna rugpjūčio pabaigoje, rugsėjo pradžioje. Skanios jos kai būna šiek tiek sūrokos:)

      Panaikinti
  8. Pas mus kas jau kas, bet pupų sėklos nebūna pamirštos nupirkti. Vyras pats pirmas primena apie tai. :) Atsiradus progai verdame ir verdame.

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu