Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. rugsėjo 11 d., sekmadienis

Pyragėliai su žuvimi

Kaip jau džiaugiausi, Vilniuje, Antakalnyje turime labai mielą šviežios žuvies krautuvėlę "Katino dienos žuvis". Miela ji tuo, kad galima nusipirkti tikrai šviežios žuvies, nemeluoja apie kokybę, išdoroja, pasidalina receptais, informuoja kada atsiveža žuvį....Gal čia ir labai daug pagyrų, bet aš, norėdama lietuviškos žuvies, visada užsuku į ją...Dar nė karto nenusivyliau. Šį kartą nusipirkau didžiulį upėtakį. Šeima išreiškė pageidavimą: pyragėlių!
0,5 upėtakio file (maniškis su visais organais svėrė 2kg, file tikriausiai apie 0,7kg)
1 vnt. svogūnas
2 vnt. kiaušinių
30g mielių
0,5 stiklinės pieno
0,5-1 šaukštelis cukraus
0,5 arb. šaukštelio maltų čili pipirų
žiupsnelis druskos
2 stiklinės miltų
smulkintų petražolių žiupsnelis (čia jau kaip mėgsti)
Cukrų ištryniau su mielėmis, kiaušinį išplakiau su druska, supyliau pusę kiekio pieno, čili pipirus, viską išmaišiau. Subėriau miltus, maišydama stebėjau ar pakankamas tirštumas, vis pripildama pieno. Žuvį, svogūną, petražoles sukapojau su virtuvinio kombaino kapokle.  Kai tešla tapo riebios grietinės tirštumo, palikau šiltai pakilti tešlai. Jai iškilus, įmaišiau smulkiai kapotą upėtakį. Palikau prisijaukiti tešlai žuvį. Tešla tapo labai gražiai rožinė nuo upėtakio su čili pipirais ir vos matomu petražolių žalumu. O po to šaukštu formavau pyragėlius keptuvėje su aliejumi. Rezultatas: minkštučiai, puručiai, skanučiai....suvalgyti iš karto pyragėliai su žuvimi!

5 komentarai:

  1. Labai skaniai receptas skamba! :) Išsisaugau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo apetitiškai. Vakare, prieš televizorių, žiūrint krepšinį, užsigeriant...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pyragėliai gavosi labai purūs, o čili pipiras suteikė švelnaus pikantiškumo...manau labai tiks prie krepšinio ir alaus:) Sėkmės ir u= pergales!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ir kaip jie man anksčiau praslydo pro akis??? Būtinai bandysiu!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vilma, neišsivaizduoju:) Aš dar juos su silke darau:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu