Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. rugsėjo 17 d., šeštadienis

Mieliniai blynai su obuoliais

Kepdama juos, visada prisimenu mamą ir Kalėdas. Kiekvienas metais per Kalėdas ji prikepa minkštučių putlučių blynukų su obuoliais, apibarsto juos cukraus pudra, o mes vaikai ir suaugę, su spanguolių kisieliumi, valgome. Jie skanūs ir karšti ir šalti. Šiandien nudžiuginau šeimą šiais nuostabiais blynukais, juk Kalėdų nereikėjo laukti.
30g šviežių mielių
1 kiaušinis
1 stiklinė pieno
2-3 stiklinės miltų
3-4 obuoliai (priklauso nuo dydžio)
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus ( jei mėgstate saldžiau, galima ir daugiau)
mažas žiupsnelis druskos
Mieles ištrinu su pusę cukraus normos. Kiaušinį išplaku su druska ir likusiu cukrumi, supilu pusę stiklinės pieno, suberiu miltus. Maišau ir pagal poreikį pilu miltus arba pieną, kad gauti teisingą grietinės konsisteciją. Supilu ištirpintas mieles, viską dar kartą gerai permaišau ir palieku šiltai, kilti tešlai. Sudedu smulkintus luptus obuolius, permaišau, pailsinu tešlą ir kepu blynukus. Jie labai labai skanūs!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu