Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. rugsėjo 13 d., antradienis

Laksa su sterko ir žiedinio kopūsto gabaliukais

Nuostabioji Laksa gali būti ruošiama su žuvimi, daržovėmis, paukštiena, mėsa. Žodžiu, variantai galimi įvairiausi. Kadangi šiandien nusipirkau sterko file, o šaldytuve radau užsilikusį žiedinį kopūstą, tai sugalvojau, kad mano Laksa bus su žuvimi ir žiediniais kopūstais.
2 nedidukės sterko file
1 žiedinis kopūstas
1 svogūnas (smulkintas)
1 indelis kokoso pieno
1 stiklinė vandens (geriau žuvies sultinys, bet aš neturėjau)
1 arbatinis šaukštelis maltų čili pipirų ( neturėjau šviežių, jeigu jūs turėsite, tai dėkite 2 vnt. su visomis sėklomis)
2,5cm šviežios imbiero šaknies
1 šakelė kario lapelių
1-2 laimo sultys (priklauso kiek sultingas vaisius)
2 citrinžolės stiebeliai
2 skiltelės česnako (smulkintas)
2-3 šviežios kalendros šakelės
žemės riešutų ar kito aliejaus
druska
ryžių makaronai ( skanu ir su ryžiais)
Susipjaustau smulkiai žuvį, svogūnus, česnakus, žiedinius kopūstus, imbiero šaknį, kalendrą. Apkepu žuvį, svogūną ir išgriebiu iš keptuvės, tada suberiu žiedinius kopūstus, truputi pakepinu. Baigiant kepti įberiu čili pipirus, druską, citrinžolės stiebus, kario lapelius, smulkintą imbierą, supilu vandenį. Troškinu ant nedidelės ugnies. Pradėjus minkštėti žiediniams kopūstams sudedu pakepintą žuvį su svogūnais,išspaudžiu laimo sultis. Viską sumaišau ir supilu kokoso piepą. Paverdu dar 5 minutes. Išjungiu ugnį, sudedu smulkintus česnakus, kalendrą ir uždengiu, kol išvirs ryžių makaronai. Makaronai paruošiami itin greitai. Išvirtus makaronus sudedu į lėkštę ir užpilu juos paruošta Laksa.

Man tai ypatingai skani aštri sriuba - pagrindinis patiekalas. Valgant, apgaubė maloni šiluma nuo aštraus skonio...labai skanu, šią apniukusią dieną!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu