Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Kepenų troškinys saldžiame vyne

Dėdė užaugino avinukų, ekologiškų, lakiojusių po kaimo pievas. Žiauriai skamba, bet vieną jų padovanojo mums, negyvą, paskerstą. Atsivežėme į Vilnių, pasiklojau ant stalo ir pradėjau svajoti, ką iš jo pagaminsiu. Gaminsiu kepenis
1 avinuko kepenys
3 didelės morkos
2 lauro lapai
malti juodi pipirai
čiobreliai
1 stiklinė balto saldaus vyno
miltai
sviestas
Supjaustau kepenis gan dideliais gabalais, apibarstau druska, pipirais, apvolioju miltuose ir apkepu svieste. Sudedu į troškintuvą, kuriame dugną iškloju morkomis, užpilu vynu ir troškinu paie 30-40 minučių.Kol viskas troškinosi pasiruošiau salotas.
salotų lapai
agurkas
žalia cukinija
petražolių žiupsnelis
svogūnų laiškų
Visas jas susmulkinu ir iškloju lėkštėje kaip patalus kepenų troškiniui
Kad būtų ne taip sausa paruošiu jogurto padažiuką:
1 indelis natūralaus jogurko (sau pasižadėjau, kad kitą kartą pasidarysiu pati)
2 česnako skiltelės
smulkintos mėtos
galima dėti šviežių agurkų, bet aš jų turėjau pakankamai salotose
Viską išmaišau.
Vyras panoro kepenų troškinį valgyti kaip tikrą karštą patiekalą, todėl jis valgė su bulvėmis ir kepenėlių-vyno padažu. Padažo skonis lyg medaus dėjusi būčiau. Saldus vynas padarė savo:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu