Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. rugsėjo 13 d., antradienis

Kelionė Malaizijos maisto tema

Kartą buvau Kvala Lumpūre, Malaizijos sostinėje, kur karštis su drėgme tvoskė be jokių sentimentų mano lietuviškam, neįpratusiam kaitrai, kūnui. Viešbučio arba prabangiausių prekybos centrų kondicionieriai buvo tikra atgaiva sielai. Arbatinės su šviežiausia žalia arbata malšino troškulį, o susižavėjimą, nustebimą, susidomėjimą kėlė žmonės, kaip jie gyvena tarp prabangos ir skurdo, maitinasi nuo žuvų galvų iki omaro, kurį gali pasirinkti pats, pamišę dėl naujausių technologijų (telefonai, kompiuteriai ir t.t.). O ir turgūs, tikras "China town", kuriame gali nusipirkti "Rolexo" laikrodį ar rankinę kokio tik nori prekės ženklo, indiškas - su begale gražiausių audinių ir siuvėjais-modeliuotojais per parą pasiūnančiais ką tik užsigeidi, prieskonių gausa, bei pardavėjais sumalančiais šviežią karį žuvei, mėsai ar daržovėms ir maisto: su gyvomis vištomis, katinais, žuvimis, daržovėmis ir kitais neaiškiais gyviais:)
Vieną dieną, užsukusi į prekybos centrą pietų metu, kuris buvo labai aiškiai išrūšiuotas pagal žmonių piniginę: nuo restoranų su besilankstančiu personalu, kavinių, užeigėlių, bistro... iki žemiausiame aukšte, valgyklos, dydžio kaip stadionas, su daug daug "kioskų kavinių" kuriose žmonės rinkosi maistą pagal skonį, kvapą? Nežinau: kvapas čia tvyrojo gerokai riečiantis nosį, susimaišęs su "suvulkanizuoto maisto", pridegusio aliejaus, kalendros, čili pipirų su soja ar kokoso su karščiu...kondicionieriaus aišku čia nebuvo,o vaizdas tikriausiai priklausė nuo kainos, bet aš neišdrįsau paragauti. Man pasirodė, kad geriau jie valgytų gatvėje, ten nors oras ne tiek persisunkęs maisto tvaiko buvo.
Bet jeigu tavo piniginė leidžia, tu gali išsirinkti kokią nori žuvį ar jūros gyvį, kurį ypatingai paslaugus padavėjas su virėju išgriebia iš akvariumo ir išsiaiškinę, kokiame stiliuje tu nori jį suvalgyti, paruošia. Aš pasirinkau "kažkokio" pavadinimo žuvį, atrodančią labai spalvingai, su "kažkokiu" tipiniu malaizietišku padažu. Pateikimas buvo labai labai, o skonis: daug sojos, čili pipirų, česnakų ir be druskos:)
Maisto įvairovė begalinė: kinietiško, indiško, arabiško, japoniško, kitų tolimųjų rytų šalių ar pačios Malaizijos regionų. Bet mane labiausiai sužavėjo Laksa, kuri yra sriuba ir antras patiekalas viename. Ji būna įvairiausių rūšių: nuo vegetariškų, mėsiškų ar jūros gėrybių. Metusi maitintis prabangiuose restoranuose, pasirinkau labai mielas "Laksa" užeigėles. Ech, kaip norėčiau sugrįžti... Labai noriu pasidalinti "Laksa" ir su jumis. Aišku, ji bus sulietuvinta, bet tikiu, kad bus skani:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu