Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. rugsėjo 11 d., sekmadienis

Grikių plovas

Gali būti ir košė, bet kai patiekalas su mėsa, liežuvis neapsiverčia vadinti "Grikių koše". Noriu pasidžiaugti labai pavykusiu bandymu. Kartą gaminau kalakutą ir nesugalvojusi kuo daugiau jį prikimši, pripildžiau grikių kruopomis. Todėl dabartinis bandymas, man priminė lengvą pakartojimą pirminio varianto...
1 nedidelė kalakuto krūtinėlė
1 svogūnas
2 švieži nektarinai
400g grikių kruopos
0,5 šaukštelio čili pipirų
0,5 stiklinės balto vyno
1stiklinė vandens
druska
Kadangi tai labai greitas patiekalas, reikia visas sudedamasias dalis pasiruošti prieš kepimą. Taigi, susismulkinu svogūną, krūtinėlę, nektarinus. Grikius nuplaunu. Pirmiausia apkepu svogūnus, tada sudedu kalakuto krūtinėlę, kai ši lengvai apkepa, supjaustytus nektarinus, čili pipirus. Viską gerai išmaišau, tada suberiu grikių kruopas ir užpilu vynu bei vandeniu, kad būtų per du pirštus virš gaminamo patiekalo. Palieku virti ant lengvos ugnies, nemaišant.
Sultingai pikantiškai lengvai sotus patiekalas šeimai. Valgėme ir čepsėjome...ir su grikiais puikiausias plovas gaunasi!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu