Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. rugsėjo 4 d., sekmadienis

Dūmo skonio žuvienė

Sugalvojau draugus pavaišinti žuviene. Kadangi turguje neradau pirkti jokios šviežios žuvies, teko skubiai keisti žuvienės stiliaus planus.
Sultinys:
0,5kg Įvairių šaldytų žuvų (menkė, lydeka, ešerys, lašiša)
2 vnt. svogūnai
2 vnt. morkos
2 skiltelės česnako
2 saliero stiebai
1 čili pipiras
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštas aliejaus
0,5 stiklinės balto sauso vyno
šiaurinės krevetės (200gr)
lauro lapai, pipirai

Žuvis:
2 vnt. skumbrė
1 čili pipiras
0,5 citrinos sulčių
2 skiltelės česnako
pipirai, druska

Mažame kiekyje vandens (pyliau pusę stiklinės) sudedu įvairias žuvis, jų galvas, kaulus, prieskonius ir verdu apie 2 valandas. Kai vanduo baigia išgaruoti, ištraukiu galvas, kaulus, nuimu žuvies mėsą į atskirą indą, palieku, kol pasiruošiu daržoves.Viename šaukšte aliejaus apkepu smulkintą svogūną, česnako skilteles, tarkuotas morkas, smulkintą salierą, čili pipirą be sėklų, pomidorų pastą. Kai gražiai apkepa, supilu vyną ir patroškinu, baigiant trokšti sudedu žuvies mėsą, pakaitinu apie 10 minučių. Viską susmulkinu, gaunasi tirštokas sultinys. Sudedu šiaurines krevetes.
Ant laužo iškepame skumbrę, prieš tai ją  apibarstę druska, prieskoniais, pašlakstę citrinos sultimis. Suplėšome į  gabalus (priklausomai kiek vaišinasi žmonių), įdedame į lėkštę ir užpilame žuvies sultiniu. Švelnus dūmo skonis gėrėsi į sultinį, o sultinys pildė savo skoniu žuvį. Skonio buvo daug, sodraus. Svečiai pažadėjo parašyti komentarą. Kitą kartą, gamindama sultinį, daryčiau truputėlį skystesnį, o patiekalą pateikčiau su skrebučiais ar virta bulve.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu