Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis

Salotos su žuvimi ir krevetėmis

Žuvį ir jūros gėrybes galiu valgyti tris kartus per savaitę. Šį kartą pabandžiau padaryti salotas su tunu, šiaurinėmis ir karališkomis krevetėmis. Nors nesu linkusi maišyti skonių, labiau mėgstu išgrynintus, kad vienas ar kitas produktas patiekale dominuotų, tačiau neatsispyriau parduovės pasiūlai.


Salotų lapai
Tuno file
Karališkos krevetės
Šiaurinės krevetės
alyvuogių liejus
2 česnako skiltelės

Naminis majonezas:
1 kiaušinio trinys
alyvuogių aliejaus
1 arbat.šaukštelis citrinos sulčių
žiupsnelis druskos, cukraus

Tuno file pakepiau ant labai įkaitintų grotelių po 2 min. ant kiekvienos pusės. Įkaitintame aliejuje subėriau smulkintus česnakus, poto krevetes ir viską trumpai apkepiau.
Majonezui išplakiau kiaušinio trynį su druska ir cukrumi, kai jis pradėjo tirštėti plona srovele leidau alyvuogių aliejų į masę, supyliau citrinos sultis. Maišiau masę ir pyliau aliejų kol ji tapo vienlyte ir ne per tiršta. Stovėdamas majonezas tirštėja, todėl geriau pasidaryti skystenį.
Suplėšiau salotų lapus sudėjau žuvį, kreves ir apšlakščiau majonezu...gal atrodo kiek ir per daug  sudėtinių patiekalo dalių, bet skoniu likau patenkinta.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu