Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis

Guliašas vengriškai

Kiek teko keliauti po Vengriją, kiekvieną kartą vis kitokią guliašo sriubą  ragavau. Ypač ji nuostabi kaimuose, o porcijos labai didelės. Tačiau tiek kaimo, tiek miesto guliaše paprikos, čili pipirų visada radau.  

Guliašui reikia:
0,5kg jautienos kumpio
1vnt. svogūnas (susmulkiname)
3 vnt. raudonos paprikos
1 vnt. geltonosios paprikos
1 arb. šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
1 arb.šaukštelis nubrauktas maltų čili pipirų
1 ind. trintų konservuotų pomidorų
3 skiltelės česnako
bulvės
druska
Svogūnus, jautieną, pjaustytas paprikas apkepiau keptuvėje. Supyliau smulkintus konservuotus pomidorus, subėriau pipirus, druską ir viską troškinau puode. Baigus troškintis jautienai (per tą laiką daržovės jau išsitroškino) suberiu smulkintas česnako skilteles. Bulves išverdu su lupenomis, kitame puode. Guliašas buvo švelniai pikantiškas. Vyras sakė, kad alus prie jo labai tiktų:)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu